tisdag 15 januari 2019

Ocean Beach Club på Cypern - Designhotell för familjelyx, eller?

Sommar 2018, solen steker på bästa Medelhavs manér även i Västra Götaland. Det är på alla sätt en sommar där vi inte direkt längtar bort till varmare breddgrader. Men eftersom sommaren 2017 var en total motsats till årets sommar så bokade vi, under en av få magisk sommarkvällar på altanen, en vecka till Cypern i augusti 2018. Vi visste vad vi ville ha, vi visste vad vi ville få ut av veckan och vi valde att lägga dom där extra tusenlapparna för att få det lilla extra. Väntan och längtan till Vings Ocean Beach Club på Cypern startade direkt efter tryckningen på "boka" knappen.

RESAN

Som vanligt så är det inga konstigheter när det vankas charter från Landvetter. Enkelt, tryggt och on time! Vi lyfte tidigt från Göteborg och fyra timmar senare landade vi på Cypern. Det enda som skaver med flygresan är som vanligt Thomas Cook Airlines ständiga ovilja att ge barn med allergier en bra matupplevelse. Det som serveras till barn med Glutenallergi är pinsamt dåligt! Hur svårt är det att fixa en pasta bolognese eller köttbullar med mos som är glutenfritt? Istället fick Molly ta sig an en torr kycklingbit med ris och en broccolibukett medan Mindy glatt fick njuta av köttbullar! Oschysst och rent ut sagt dåligt!


Transfer från flygplatsen till hotellet tog cirka en timme. Väl på plats på OBC möttes vi av 33 grader, solsken, Ving-personal med svalkande smoothies och en superenkel check-in. Redan vid första steget på området får man känslan av att det har lagts bra med tid på att få till en annorlunda och snygg design på byggnaderna, inredningen och hela upplägget. Designhotell, check på den!


BOENDET

Så hur är det då med familjelyxen? Jo då, den infinner sig omgående. Vi bodde i en Club Pool Suite med privat delad pool och med utsikt mot havet. Otroligt smakfullt! Jättefint boende med alla bekvämligheter man behöver! Terassen mot poolen var helt ok men jag måste säga att i jämförelse med samma upplägg på Kallithea Beach så vinner Rhodos den matchen. Men det känns ju lite onödigt att klaga.


Hela OBC området håller samma klass som hotellrummen. Snygga och bekväma möbler, gott om solsängar, bra pooler, schysst lounge och riktigt fin restaurang.


Men det som är det allra bästa är lugnet.


Lugnet som inte finns på andra Ving resorter som vi har besökt tidigare. Så otroligt skönt!


MAT & DRYCK

OBC restaurangen var grymt bra! Suveränt bra utbud med fokus på bra råvaror och välkomponerade rätter. Servicen var även en i toppklass och vi kändes oss väl omhändertagna! Har ni som vi glutenallergi i familjen så kan ni känna er supertrygga på OBC. Så fantastiskt hjälpsamma och fokuserade på att ge oss den bästa möjliga upplevelsen vid varje måltid!




Glutenfri Hamburgare

Är man ett fan av bra drinkar och gott kaffe så häll baren och bartenderna här kvalitet. Även om det var konstant mellan 28 och 35 grader varmt var espresson en ren njutning varje dag.


AKTIVITETER

Det finns alltid något för barnen att hitta på om dom mot all förmodan tröttnar på att bada. Lollo & Bernie, Miniland, Spelhall, Kvällsshower, Ansiktsmålning med mera. Vill man kan man byta lugnet på OBC och smyga över till Sunwing området där det finns fler pooler, vattenrutschbanor och lite mer liv och rörelse. Ett gött break från lugnet på OBC och en go påminnelse om hur gött det är att vara på OBC.


RUNT OMKRING

Cypern har ett par magiska stränder med underbart fint vatten. Med bara 5 minuters promenad från OBC hittade vi två riktigt bra stränder. Fin sand, fint vatten och skön stämning. Det var ganska mycket folk på stränderna men det kändes ändå helt ok att hänga där.




Lite stökigare och stimmigare var det i närliggande restaurang och butiks kvarterer. Mycket trafik, kvavt och känslan av smutsig luft gjorde att vi inte tog fler än nödvändiga inköp av luftmadrasser och flip-flops promenader dit. Men det låg på tillräckligt avstånd från OBC att det inte märktes överhuvudtaget från hotellets område.

VECKAN SOM HELHET

Ja men visst är det familjelyx om man är en familj som gillar att ta det lugnt och njuta av sol, bad och få distraktions moment. Jag tycker att vi fick vad jag betalade för! Ett fräscht och snyggt hotell med fint boende, riktigt bra mat, goda drinkar, riktigt bra service och grymt gött väder. Barnen trivdes och då trivs ju föräldrarna med! Extra kul att vi träffade en annan svensk familj från Uppsala som vi kunde umgås avslappnat med och som vi fortfarande har kontakt med.


Det finns helt enkelt inget att klaga på, förutom maten på flygplanet då, men den läxan har vi lärt oss nu och nästa gång tar vi med egen mat...

OBC Cypern är och förblir en favorit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar