måndag 15 augusti 2011

Bröllopet (Del 4 Akt 2)

Ett, två, tre, ett, två, tre

Så kom då tiden för valsen som vi bävat för så länge. På fredagskvällen, eller snarare vid midnatt, dagen innan bröllopet dansade vi oss runt i lokalen för en sista förberedelse inför denna viktiga och utmanande del av bröllopsfesten. Vi hade fått hjälp med koreografin av min talangfulle dansande kusin Josefine Persson och med hennes hjälp blev valsen så mycket mer än vad vi kunnat drömma om. Till vår stora förvåning upptäckte vi svårigheterna att inte ha en speglad vägg framför oss när vi dansade och nervositeten som fanns innan höjdes ett antal nivåer.

Vi dansade till Dana Glovers ”It is you” och även om vi gjorde några små missar och hade en del frisyrproblem så hämtade vi hem dansen på ett riktigt bra sätt. Mitt i låten bugade vi och bjöd in våra gäster på dansgolvet. Publiken var nöjd, vi var nöjda och så började party som höll på non stop fram till tidig morgon.

Gin & Tonic

Festen var fantastiskt rolig. Det verkade som alla trivdes och stämningen var verkligen på topp. Det dansades, minglades, dracks och skrattades om vart annat. Lollo och Sandy, som var bartenders och som såg till att allt fungerade bakom kulisserna, mixade och trixade med drinkar bakom disken och såg till att alla var nöjda och vi kan bara instämma att dessa två töser gjorde ett oklanderligt och fantastiskt jobb under hela kvällen. Utan denna dynamiska duo hade vi förmodligen inte uppnått perfektionen.

DJ’n spelade perfekta låtar och det fanns både utrymme för bugg som för vurpor på dansgolvet. Mest dominerande på dansgolvet var Micael Möller som svängde på höfterna på ett sätt som hade gjort Mick Jagger avundsjuk och lagt ner sin karriär.

Precis innan nattamaten serverades höll Emma och Johan Lidemar en utlottning av aktiviteter som tolv lyckliga vinnare skulle få äran att arrangera. Vi kommer således att få vara med om en rad olika äventyr så som att baka pizza i Viken, plocka svamp med vår allas favoritdomare och hans fina familj, ta en tur till Liseberg med Lidemars med mera. Vi ser mycket fram emot alla dessa spektakel, bara så ni vet!

Så lämnade vår officiella DJ festen, Lollo och Sandy ställde fram allt som fanns kvar och sen tog vi fart fram mot morgonen. Gästerna började droppa av men några höll lågan uppe hela natten. Jag minns att Haffy släppte sin vassa kamera och fick smaka på en Gin & Tonic signerad bruden som var så stark så att den förmodligen hade golvat dinosaur om vi hade fått chansen att prova. Men Haffy, gentleman som han är, bet ihop.

DJ Slips och en legendarisk comeback

Ille Andersson och Tess Karlsson fick dansgolvet att gunga tillsammans med paret Theodoridis, Hanna Mattson och Mats Rosén medan DJ Slips (a.k.a Johan Lidemar), på hejad av sin exalterade fru, testade beats och volymer som ladan förmodligen aldrig tidigare upplevt. Frida Swärdh och Emelie Strömberg var i extas och Christoffer Björkner hade the time of his life.
När festen höll på att klinga ut och jag var redo att inta bröllopssviten hände något extraordinärt.

Jag stod och pratade med Ille och Emelie utanför ladan när vi helt plötsligt får höra en låt som bara drog oss tillbaka in i ladan. Festen var inte slut och när sen Christoffer, som nyss hade checkat ut från festen, kom tillbaka i en storartad comeback, ja då visste jag att detta kommer att bli den mäktigaste avslutningen på en fest någonsin. DJ Slips styrde sina åhörare med tunga toner, Maria korkade upp de sista flaskorna mousserande vin och sen dansade vi till gryningen började krypa fram i öst.

Bubbelpool och ömma fötter

Ont i fötterna och med ömma hårt påfestande kroppar sjönk jag och min vackra brud ner i bubbelpoolen som fanns i sviten och bara log mot varandra och sa ”Fy fan vilken helt underbart magisk dag detta har varit”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar